De basis voor Comfys is al in de jaren 60 gelegd.

Vader en daarna ook de zoon hebben altijd al een passie gehad voor de hoogste kwaliteit schoenen met het beste draagcomfort.
Geen aanvaarding van het bestaande, maar altijd bezig met innovatie, verbeteringen maar ook met productieoptimalisatie.
Zo ontstond er een grote ervaring op het gebied van kinder-, dames- en herenschoenen. Deze expertise bleef niet onopgemerkt.
In de jaren 60 werd al meegedacht over de basis van de orthopedie toen bij Renata kinderschoenen de eerste breedtematen en een voetmeetsysteem werden ontwikkeld. Bij Van Bommel is vervolgens een gehele productie optimalisatie en automatisering doorgevoerd.

Vanaf 2003 zijn vader en zoon in de orthopedie gestapt en hebben met de opgedane kennis en ervaring een hele mooie productie opgezet. Vakwerk is de voornaamste factor en voert dan ook de boventoon. Oplossingen voor voetproblemen worden diep in de productie verwerkt, zodat er zeer hoogwaardige producten aan klanten geleverd kunnen worden.

Rond 2008 werd daar Timtur Fashion aan toegevoegd. Een herenschoen van hoge klasse onder de merknaam Timtur. De revival van een topmerk met een historie terug tot 1798. De associatie met top schoenmaker, John Lobb uit Londen, is vaak gelegd.
De productie van deze maatwerkschoenen loopt over dezelfde productielijn als de orthopedische schoenen. De schoenen zijn zeer geliefd zeker bij klanten met wat moeilijkere voeten, maar ook vele bekende Nederlanders dragen deze Timtur’s. De schoenen hebben inmiddels vele catwalks gezien waaronder fashions shows in New York samen met bekende modeontwerpers.

In 2013 werd al deze ervaring, kennis en kunde omgezet naar een slipper en sandaal voor dragers van schoenen met een inlegzooltje. De passie voor goed passend schoeisel en het goed doen voor de maatschappij overwon het van de pure fashion. Onder het merk Zlippo werden de eerste functionele slippers en sandalen geleverd.

Nu in 2023 is het tijd voor de volgende stap. Care wordt gecombineerd met Fashion onder de nieuwe merknaam Comfys. Slippers en sandalen voor mensen die het nodig hebben. Alle kennis en ervaring van de afgelopen tientallen jaren is in Comfys samengebracht. Een kwaliteitsproduct waarbij functionaliteit de basis is, maar dat er daarnaast ook erg mooi uitziet.
Mensen met voetproblemen hebben gedurende de dag vaak zere of vermoeide voeten. Hierdoor wordt hun bewegingsvrijheid behoorlijk beperkt. Comfys is het product om die bewegingsvrijheid te vergroten. Niet alleen als een slipper of sandalen bij mooi weer, maar zeker ook voor in huis. Hele dagen op conventionele of orthopedische schoenen lopen levert vaak vermoeide en pijnlijke voeten op. Hoe heerlijk is het dan om bij thuiskomst die schoenen te verwisselen voor een paar gemakkelijke Comfys. De benodigde correctie en therapie “loopt” dan met de Comfys gewoon door.