Waarom zijn op maat gemaakte sandalen zeer geschikt om in huis te gebruiken?

Elke sandaal is speciaal voor je ontworpen en vervaardigd om optimale ondersteuning en correctie te garanderen. De sandalen zijn zowel functioneel als modieus en bieden je de mogelijkheid om in de zomer en thuis te lopen zonder afbreuk te doen aan je behandeling. Sandalen met een op maat gemaakt voetbed kunnen worden beschouwd als de betere huisschoenen.

Wat is het verschil tussen een inlegzool en het voetbed van een op maat gemaakte sandaal?

Het grootste verschil tussen een inlegzool in een schoen en een op maat gemaakte sandaal met voetbed is de beschikbare ruimte in de schoen. Inlegzolen worden vaak voor in confectieschoenen gemaakt. Bij confectieschoenen heeft de therapeut maar zeer beperkte ruimte om inlegzolen op maat te maken. Door deze ruimtelijke beperking moeten concessies worden gedaan, waardoor het therapeutisch effect niet altijd optimaal of maximaal is. Schoenfabrikanten spelen steeds vaker in op de behoefte om inlegzolen op maat in schoenen te kunnen leggen. Daarom zijn er steeds meer confectieschoenen met uitneembare inlegzolen. Bij dit soort schoenen is er meer ruimte voor een individuele inlegzool, wat weer ten goede komt aan de therapeutische werking. Maar ook bij deze confectieschoenen met uitneembare inlegzool is de vrijheid beperkt om goede corrigerende inlegzolen te plaatsen. Met sandalen op maat zijn er geen ruimtebeperkingen in de schoen en heeft de therapeut alle vrijheid om de juiste correcties aan te brengen. Zo kan de therapeut het op maat gemaakte voetbed in combinatie met de op maat gemaakte sandalen gebruiken voor zijn volledig geoptimaliseerde therapie. Hierdoor hebben op maat gemaakte sandalen volgens het modulaire principe van Comfys de optimale correctie die nodig is voor de drager. Met andere woorden, het therapeutische effect van op maat gemaakte sandalen met een op maat gemaakt voetbed is maximaal.

Is de schoenmaat altijd gelijk aan de maat van een sandaal?

In de meeste gevallen zal de maat van de schoenen gelijk zijn aan de maat van de sandalen. Echter dat is niet altijd het geval. Neem als voorbeeld iemand met een brede voet. Vaak zijn er in de schoenwinkel geen breedtematen beschikbaar. Deze persoon zal dan een schoen nemen met een grotere maat als de werkelijke schoenmaat om de breedte van de voet te compenseren. De maat van een sandaal is dan in de meeste gevallen kleiner dan de schoenmaat. Voor het bepalen van de juiste maat zijn er omvangsjablonen beschikbaar om de maat en de breedte te bepalen. Deze sjablonen zijn via downloads te downloaden op papier of in kunststof te bestellen via de webshop.

Welke maten zijn beschibaar?

Er is een hele ruime maatrange beschikbaar. Afhankelijk van het model is de maatrange onderverdeeld in meerdere maten. De maten zijn gebaseerd op het Franse maatsysteem. Uniseks modellen hebben standaard een maatrange van 36 t/m 48. Kleinere of grotere maten zijn eventueel te verkrijgen als maatwerk plus. Maatwerk plus is enkel op aanvraag en kan niet via de website worden besteld.

Kan ik de schachten retourneren als ze niet passen?

Op maat gemaakte schachten zijn niet te retourneren. Deze schachten zijn speciaal voor je gemaakt in de gewenste maat en kleursamenstelling.

Wat kosten de Comfys?

De prijzen van de sandalen zie je in de webshop na ingelogd te zijn. Voorwaarden om te kunnen inloggen is dat je een zakelijk account bij ons hebt. Een account wordt alleen aan bedrijven verstrekt.
Als je particulier bent en graag informatie wenst over de sandalen op maat, dan kun je daarvoor het beste navraag doen bij je leverancier (bijv. podotherapeut of podoloog). Zij kunnen je vertellen wat de kosten zijn en hoeveel er via je zorgverzekeraar gedeclareerd kan worden.

Welke leersoorten worden er gebruikt?

Er worden verschillende leersoorten gebruikt. Voor de schachten wordt hoge kwaliteit leer gebruikt. De leerkeuze is een hele mooie selectie van verschillende kleuren en soorten, zodat je mooie leercombinaties kunt maken. Er is zelfs een mogelijkheid om leer te kiezen dat plantaardig gelooid is. Vaak wordt het plantaardig gelooide leer gebruikt voor personen die een chroomallergie kunnen hebben of bij diabetici.
Van alle leerkleuren en soorten is een stalenkaart beschikbaar. Deze stalenkaart is te bestellen via de webshop. Ook staan alle actueel beschikbare kleuren op de website.

Hoe kan ik mijn sandalen onderhouden?

De meeste sandalen zijn van leer. Het vuil kun je het beste afnemen met een licht vochtige doek. Daarna is het lederen gedeelte net als normale schoenen te poetsen met het voor het leer geschikte poetsmiddel.